Σπανάκι σουφλέ
Μερίδες: 6-8 500 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), ζεματισμένο για 2-3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, καλά στραγγισμένο και στυμμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό + λίγο επιπλέον, λιωμένο, για τη φόρμα 2 κουτ. σούπας αλεύρι 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα, πλήρες λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 100 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη + λίγο επιπλέον, για τη φόρμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια το σπανάκι σουφλέ, σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει.Ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ξανθύνει.Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας τώρα έντονα με σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα σχηματιστούν και να γίνει μια ελαφριά, λεία μπεσαμέλ.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(726)
- politismos(63)
- Βιβλία(50)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(60)
- Κινηματογράφος(93)
- Μουσική(70)
- Παράξενα(69)
- Τέχνη(23)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.