Σταμναγκάθι με αυγά μάτια, από τη Μύκονο
Δημήτρης Ρουσουνέλος 18.06.2025 • 11:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Τα άγρια ραδίκια, που αναπτύσσονται σαν πράσινα φύλλα πάνω σε ξερά φρύγανα στις μη καλλιεργούμενες, σχετικά άγονες παράκτιες περιοχές στη Μύκονο, τα λέμε "ραδίκια του φρυ'άνου" ή και "ραδίκια του βράχου". Πρόκειται για τα γνωστά σταμναγκάθια ή γιαλοράδικα της Κρήτης, ενώ στην Τήνο τα ξέρουν ως "αλιφόνια"", λέει ο Μυκονιάτης συγγραφέας και σταθερός συνεργάτης του Γαστρονόμου Δημήτρης Ρουσουνέλος. Η συνταγή αυτή περιέχεται στο βιβλίο του Μυκονιάτικη μαγειρική - Ψηφίδες πολιτισμού (εκδόσεις Ίνδικτος, 2001). 20' προετοιμασία, 20' μαγείρεμα, Σύνολο: 40' Υλικά Μερίδες: 4 700 γρ. σταμναγκάθια, πλυμένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα 4 αυγά 4 φέτες ψωμί προζυμένιο χυμός από 1 λεμόνι 80 ml ελαιόλαδο ανθός αλατιού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε σταμναγκάθι με αυγά μάτια βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(673)
- politismos(51)
- Βιβλία(56)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(56)
- Κινηματογράφος(82)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(55)
- Τέχνη(22)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.