πριν από  2 ώρες 32 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δημήτρης Ρουσουνέλος 18.06.2025 • 11:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Τα άγρια ραδίκια, που αναπτύσσονται σαν πράσινα φύλλα πάνω σε ξερά φρύγανα στις μη καλλιεργούμενες, σχετικά άγονες παράκτιες περιοχές στη Μύκονο, τα λέμε "ραδίκια του φρυ'άνου" ή και "ραδίκια του βράχου". Πρόκειται για τα γνωστά σταμναγκάθια ή γιαλοράδικα της Κρήτης, ενώ στην Τήνο τα ξέρουν ως "αλιφόνια"", λέει ο Μυκονιάτης συγγραφέας και σταθερός συνεργάτης του Γαστρονόμου Δημήτρης Ρουσουνέλος. Η συνταγή αυτή περιέχεται στο βιβλίο του Μυκονιάτικη μαγειρική - Ψηφίδες πολιτισμού (εκδόσεις Ίνδικτος, 2001). 20' προετοιμασία, 20' μαγείρεμα, Σύνολο: 40' Υλικά Μερίδες: 4 700 γρ. σταμναγκάθια, πλυμένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα 4 αυγά 4 φέτες ψωμί προζυμένιο χυμός από 1 λεμόνι 80 ml ελαιόλαδο ανθός αλατιού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε σταμναγκάθι με αυγά μάτια βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation