Στη Δροσιά το πεϊνιρλί είναι ιεροτελεστία
Αν υπάρχει μια γωνιά της Αττικής που έχει ταυτιστεί με το πεϊνιρλί, αυτή είναι η Δροσιά, κρατώντας ζωντανή μια παράδοση που έφεραν οι Πόντιοι πρόσφυγες σχεδόν έναν αιώνα πριν, όταν εγκαταστάθηκαν εδώ μετά το 1922, φέρνοντας μαζί τους γεύσεις και παραδόσεις από τον Εύξεινο Πόντο. Από τότε μέχρι σήμερα, το πεϊνιρλί έγινε το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της περιοχής: οι πρώτοι φούρνοι που άνοιξαν Πόντιοι οικογενειάρχες εξελίχθηκαν σε θρύλους της αθηναϊκής γαστρονομίας και μετέδωσαν σε γενιές ολόκληρες την αγάπη για αυτήν τη "βάρκα" από ζύμη, γεμιστή με τυρί, βούτυρο και αλλαντικά. Αν θες λοιπόν να δοκιμάσεις το χειροποίητο αυτό έδεσμα, οι ταβέρνες και τα στέκια της περιοχής σε περιμένουν με τις πιο λαχταριστές εκδοχές του. Όμως στάσου! Πριν ξεκινήσουμε οφείλουμε να περιγράψουμε την τεχνική κατανάλωσής του, ώστε να πας διαβασμένος. Ξεκινάς με ένα κοφτερό μαχαίρι, και κόβεις περιμετρικά το χοντρό δαχτυλίδι της ζύμης. Οι τραγανές μπουκίτσες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(712)
- politismos(47)
- Βιβλία(22)
- Βιντεοπαιχνίδια(6)
- Θέατρο & Χορός(53)
- Κινηματογράφος(55)
- Μουσική(64)
- Παράξενα(66)
- Τέχνη(140)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.