πριν από  5 ώρες 10 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ 25.05.2025 • 19:00 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Νταλικέρηδες, καλλιτέχνες, γιατροί, παπάδες - η πελατεία του Λελούδα είναι σίγουρα ετερόκλητη. Όλοι αδιακρίτως κοινωνούν εδώ καλό χύμα κρασί, κλασικό ταβερνίσιο φαγητό και ιστορία. Αν πιάσεις ένα τραπέζι, καθίσεις ήσυχα και τεντώσεις λίγο τα αυτιά σου, οι κουβέντες και οι ατάκες που ακούγονται τριγύρω θα σε χορτάσουν προτού καλά καλά προλάβει να έρθει η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού: ο τοπ τηγανητός μπακαλιάρος της Αθήνας, μαζί με σκορδαλιά-δυναμίτη. Σε κάποια μέρη συνηθίζεις να πηγαίνεις πιο πολύ για την ατμόσφαιρα (το ambiance τους δίνει ελαφρυντικά όπου χρειάζεται) και σε άλλα κυρίως για το φαγητό τους. Το οινομαγειρείο του Βοτανικού τα έχει και τα δύο. Στο "πουθενά", πίσω από τη φασαριόζικη Πέτρου Ράλλη, ανάμεσα σε μάντρες και μεταφορικές εταιρείες, στέκεται ο Λελούδας από το 1928. Ξεκίνησε ως μπακάλικο το οποίο άνοιγε πού και πού καμιά κονσέρβα επιτόπου για να φάνε οι εργάτες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation