Στον αιωνόβιο Λελούδα για κορυφαίο μπακαλιάρο σκορδαλιά
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ 25.05.2025 • 19:00 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Νταλικέρηδες, καλλιτέχνες, γιατροί, παπάδες - η πελατεία του Λελούδα είναι σίγουρα ετερόκλητη. Όλοι αδιακρίτως κοινωνούν εδώ καλό χύμα κρασί, κλασικό ταβερνίσιο φαγητό και ιστορία. Αν πιάσεις ένα τραπέζι, καθίσεις ήσυχα και τεντώσεις λίγο τα αυτιά σου, οι κουβέντες και οι ατάκες που ακούγονται τριγύρω θα σε χορτάσουν προτού καλά καλά προλάβει να έρθει η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού: ο τοπ τηγανητός μπακαλιάρος της Αθήνας, μαζί με σκορδαλιά-δυναμίτη. Σε κάποια μέρη συνηθίζεις να πηγαίνεις πιο πολύ για την ατμόσφαιρα (το ambiance τους δίνει ελαφρυντικά όπου χρειάζεται) και σε άλλα κυρίως για το φαγητό τους. Το οινομαγειρείο του Βοτανικού τα έχει και τα δύο. Στο "πουθενά", πίσω από τη φασαριόζικη Πέτρου Ράλλη, ανάμεσα σε μάντρες και μεταφορικές εταιρείες, στέκεται ο Λελούδας από το 1928. Ξεκίνησε ως μπακάλικο το οποίο άνοιγε πού και πού καμιά κονσέρβα επιτόπου για να φάνε οι εργάτες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(670)
- politismos(34)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.