Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου μαγειρεύουμε αρμένικα! Την Κυριακή 9/11 με την "Καθημερινή"
Αληθινή αποκάλυψη η περίπλοκη και λεπτομερής κουζίνα της Αρμενίας με τα αριστουργηματικά μαντί της, τα ιτσλί κιοφτέ, τις τυρόπιτες σουμπουρέκ με τα ζεματιστά φύλλα, το τελετουργικό φαγητό χαρισσά με το σιτάρι και το κρέας... Μια κουζίνα που κρατάει ζωντανή την αρμενική μνήμη, συνδέοντας τους Αρμένιους της διασποράς με την πατρίδα. Για το τεύχος Νοεμβρίου συναντήσαμε ανθρώπους της μεγάλης αρμενικής παροικίας της Ελλάδας, οι οποίοι μας εισήγαγαν στις ιδιαιτερότητες μιας κουζίνας γεμάτης συμβολισμούς και μοιράστηκαν μαζί μας φαγητά καρυκευμένα με ιστορίες και αναμνήσεις. Οι συνταγές που καταγράψαμε αφηγούνται την πορεία ενός ξεριζωμένου λαού, που μετά την γενοκτονία αναζήτησε και βρήκε φιλόξενη πατρίδα στην Ελλάδα και αλλού. Εκτός από τους απογόνους των προσφύγων 1922, όμως, συναντήσαμε και Αρμένιους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, φέρνοντας μαζί τους μια κουζίνα που είχε ζυμωθεί με επιρροές από άλλες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(585)
- politismos(53)
- Βιβλία(32)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(28)
- Κινηματογράφος(30)
- Μουσική(21)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(82)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.