πριν από  7 ώρες 47 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αληθινή αποκάλυψη η περίπλοκη και λεπτομερής κουζίνα της Αρμενίας με τα αριστουργηματικά μαντί της, τα ιτσλί κιοφτέ, τις τυρόπιτες σουμπουρέκ με τα ζεματιστά φύλλα, το τελετουργικό φαγητό χαρισσά με το σιτάρι και το κρέας... Μια κουζίνα που κρατάει ζωντανή την αρμενική μνήμη, συνδέοντας τους Αρμένιους της διασποράς με την πατρίδα. Για το τεύχος Νοεμβρίου συναντήσαμε ανθρώπους της μεγάλης αρμενικής παροικίας της Ελλάδας, οι οποίοι μας εισήγαγαν στις ιδιαιτερότητες μιας κουζίνας γεμάτης συμβολισμούς και μοιράστηκαν μαζί μας φαγητά καρυκευμένα με ιστορίες και αναμνήσεις. Οι συνταγές που καταγράψαμε αφηγούνται την πορεία ενός ξεριζωμένου λαού, που μετά την γενοκτονία αναζήτησε και βρήκε φιλόξενη πατρίδα στην Ελλάδα και αλλού. Εκτός από τους απογόνους των προσφύγων 1922, όμως, συναντήσαμε και Αρμένιους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, φέρνοντας μαζί τους μια κουζίνα που είχε ζυμωθεί με επιρροές από άλλες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation