Συνταγή για ψάρι Bianco - Το αγαπημένο πιάτο του Τόλη Βοσκόπουλου
Στην αρχοντική Κέρκυρα, όπου η μουσική και οι γεύσεις μπλέκονται σαν ανοιξιάτικο αεράκι, το ψάρι Bianco κατέχει ξεχωριστή θέση. Απλό και ντελικάτο, με πατάτες, σκόρδο και λεμόνι, ήταν από τα αγαπημένα φαγητά του Τόλη Βοσκόπουλου, που είχε ιδιαίτερη αγάπη για το νησί. Ο "πρίγκιπας" του ελληνικού τραγουδιού επισκεπτόταν συχνά την Κέρκυρα και απολάμβανε τη λιτή πολυτέλεια της τοπικής κουζίνας. Το Bianco του θύμιζε μελωδία: ήπιο στην αρχή, έντονο στο φινάλε , σαν τις ερμηνείες του. Μια γεύση γεμάτη συναίσθημα, όπως και τα τραγούδια του.Υλικά1½ κιλό φρέσκο λευκό ψάρι (ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή παλαμίδα - καθαρισμένο)5-6 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή σε φετάκια½ φλιτζάνι ελαιόλαδοΧυμός από 2 λεμόνια1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά για το σερβίρισμα)Αλάτι, πιπέριΝερόΕκτέλεσηΕτοιμασία κατσαρόλας Σε φαρδιά κατσαρόλα ή χαμηλή κατσαρόλα, στρώσε τις πατάτες σαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(715)
- politismos(58)
- Βιβλία(43)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(60)
- Κινηματογράφος(112)
- Μουσική(81)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(33)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.