πριν από  1 ημέρα 13 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στην αρχοντική Κέρκυρα, όπου η μουσική και οι γεύσεις μπλέκονται σαν ανοιξιάτικο αεράκι, το ψάρι Bianco κατέχει ξεχωριστή θέση. Απλό και ντελικάτο, με πατάτες, σκόρδο και λεμόνι, ήταν από τα αγαπημένα φαγητά του Τόλη Βοσκόπουλου, που είχε ιδιαίτερη αγάπη για το νησί. Ο "πρίγκιπας" του ελληνικού τραγουδιού επισκεπτόταν συχνά την Κέρκυρα και απολάμβανε τη λιτή πολυτέλεια της τοπικής κουζίνας. Το Bianco του θύμιζε μελωδία: ήπιο στην αρχή, έντονο στο φινάλε , σαν τις ερμηνείες του. Μια γεύση γεμάτη συναίσθημα, όπως και τα τραγούδια του.Υλικά1½ κιλό φρέσκο λευκό ψάρι (ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή παλαμίδα - καθαρισμένο)5-6 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή σε φετάκια½ φλιτζάνι ελαιόλαδοΧυμός από 2 λεμόνια1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά για το σερβίρισμα)Αλάτι, πιπέριΝερόΕκτέλεσηΕτοιμασία κατσαρόλας Σε φαρδιά κατσαρόλα ή χαμηλή κατσαρόλα, στρώσε τις πατάτες σαν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation