πριν από  2 ημέρες 19 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στην Αθήνα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάθε λογής κουζίνες· οι γεύσεις ταξιδεύουν παντού πια. Είναι, όμως, άλλο πράγμα να μαγειρεύεις κάτι που το έχεις ζήσει και άλλο κάτι που έμαθες στην πορεία. Το "βιωμένο" φαγητό είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, κάτι που το νιώθεις στα ανατολίτικα ταβερνάκια της Αθήνας, τα οποία, σπαρμένα σε διάφορες γειτονιές της πόλης, σερβίρουν αυθεντικά φαγητά του τόπου τους − αρμένικα μαντί εδώ, πολίτικο γύρο εκεί, κούρδικα κεμπάπ και λιβανέζικη σάλτσα σκόρδου παραπέρα. Είναι γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσαν εκείνοι που τις ετοιμάζουν· είναι μνήμες, συνήθειες και κομμάτια της οικογενειακής ιστορίας, που τα μοιράζονται μέσα από το μαγείρεμα μ' εμάς. Άλλωστε, τα έχει αυτά το φαγητό: κουβαλά τα πάρε-δώσε των λαών από παλιά, δίνοντας ευκαιρία για καινούργια. Είναι γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσαν εκείνοι που τις ετοιμάζουν· είναι μνήμες, συνήθειες και κομμάτια της οικογενειακής ιστορίας, που τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation