πριν από  1 ημέρα 8 ώρες

Naftemporiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η μεσογειακή διατροφή έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και από την επιστήμη ως ένα από τα πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα στον κόσμο. Όπως μελετήθηκε, μάλιστα, αρχικά τη δεκαετία του 1960 από τον Ancel Keys και άλλους ερευνητές, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο παραδοσιακό διαιτολόγιο της Ελλάδας, και ειδικά της Κρήτης, μαζί με εκείνα της Νότιας Ιταλίας και ορισμένων περιοχών της Ισπανίας. Με βασικές αρχές την έμφαση σε λαχανικά, όσπρια, φρούτα και δημητριακά ολικής, τη χρήση ελαιολάδου, την πολύ περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος με προτίμηση στην άπαχη πρωτείνη όπως το κοτόπουλο περίπου 2 φορές την εβδομάδα, τη χρήση βοτάνων και αρωματικών αντί για αλάτι, τη μικρή, αλλά συστηματική κατανάλωση κρασιού συνήθως με το φαγητό και την κατανάλωση ψαριού και θαλασσινών δυο φορές την εβδομάδα, με μέτρο σε τυριά και γιαούρτι, η μεσογειακή διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη στο καρδιαγγειακό, στον...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation