Τι κάνουμε λάθος στη μεσογειακή διατροφή και πώς να το διορθώσουμε φέτος το καλοκαίρι
Η μεσογειακή διατροφή έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και από την επιστήμη ως ένα από τα πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα στον κόσμο. Όπως μελετήθηκε, μάλιστα, αρχικά τη δεκαετία του 1960 από τον Ancel Keys και άλλους ερευνητές, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο παραδοσιακό διαιτολόγιο της Ελλάδας, και ειδικά της Κρήτης, μαζί με εκείνα της Νότιας Ιταλίας και ορισμένων περιοχών της Ισπανίας. Με βασικές αρχές την έμφαση σε λαχανικά, όσπρια, φρούτα και δημητριακά ολικής, τη χρήση ελαιολάδου, την πολύ περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος με προτίμηση στην άπαχη πρωτείνη όπως το κοτόπουλο περίπου 2 φορές την εβδομάδα, τη χρήση βοτάνων και αρωματικών αντί για αλάτι, τη μικρή, αλλά συστηματική κατανάλωση κρασιού συνήθως με το φαγητό και την κατανάλωση ψαριού και θαλασσινών δυο φορές την εβδομάδα, με μέτρο σε τυριά και γιαούρτι, η μεσογειακή διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη στο καρδιαγγειακό, στον...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(700)
- politismos(56)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(71)
- Κινηματογράφος(111)
- Μουσική(77)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.