πριν από  1 ημέρα 9 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νένα Ισµυρνόγλου 30.04.2025 • 18:06 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 15' προετοιμασία 20' μαγείρεμα Σύνολο: 35'Υλικά Μερίδες: 4-6 Για τα θαλασσινά 500 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια 500 γρ. φρέσκα μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα 600 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες από το κέλυφος και το "εντεράκι", αλλά αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες 120 ml ελαιόλαδο 80 ml τσίπουρο τα φύλλα από 6 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα 1 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη Για την κρέμα από φακές 200 γρ. φακές κόκκινες 30 ml ελαιόλαδο χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ περίπου 1 εκ., τριμμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερόΔιαδικασία Κρέμα φακήςΓια να φτιάξουμε τηγανιά θαλασσινών με κρέμα από κόκκινες φακές, αρχικά βράζουμε τις φακές με 400 ml νερό για περίπου 20 λεπτά, σκεπασμένες σε χαμηλή φωτιά.Στη συνέχεια, τις αλατίζουμε.Όπως είναι ζεστές, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation