Τηγανητό καλαμάρι με εξωτικό ντιπ
Μερίδες: 4 800 γρ. καλαμάρι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια 1 ασπράδι αυγού 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο, για το τηγάνισμαΔιαδικασία Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμάρι με το ασπράδι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε το καλαμάρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει τα περιττά υγρά.Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε σκέτο με πράσινη σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό.Εξωτικό ντιπΧτυπάμε στον πολυκόφτη 2 πράσινες πιπεριές τσίλι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 60 ml ελαιόλαδο και 30 ml μηλόξιδο. Πηγή: Γαστρονόμος
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(108)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(53)
- Μουσική(42)
- Παράξενα(50)
- Τέχνη(136)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.