Το κέικ της βασίλισσας Ελισάβετ
Κανείς δεν γνωρίζει ποιος και γιατί πρωτοέφτιαξε αυτό το κέικ και μόνο θρύλοι και φήμες "τυλίγουν" την καταγωγή του. Επειδή είναι αγαπημένο γλυκό του Καναδά, που είναι μέλος της Κοινοπολιτείας, λέγεται ότι κάποιος το εμπνεύστηκε εκεί το 1953, χρονιά στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ, ή ότι το κέικ ήταν δική της συνταγή που έφτιαξε για να πουλά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Καμία από τις φήμες αυτές δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά το κέικ αυτό συνδέθηκε για πάντα με το όνομά της. 30' προετοιμασία 40' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 10'Υλικά Μερίδες: 10 Για το κέικ 150 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια, σε μικρά κομμάτια 240 ml βραστό νερό 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για το ταψάκι 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 2 αυγά μεσαίου μεγέθους 100 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψάκι 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 60 γρ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(635)
- politismos(35)
- Βιβλία(41)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(39)
- Κινηματογράφος(91)
- Μουσική(42)
- Παράξενα(41)
- Τέχνη(22)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.