πριν από  22 ώρες 52 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κανείς δεν γνωρίζει ποιος και γιατί πρωτοέφτιαξε αυτό το κέικ και μόνο θρύλοι και φήμες "τυλίγουν" την καταγωγή του. Επειδή είναι αγαπημένο γλυκό του Καναδά, που είναι μέλος της Κοινοπολιτείας, λέγεται ότι κάποιος το εμπνεύστηκε εκεί το 1953, χρονιά στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ, ή ότι το κέικ ήταν δική της συνταγή που έφτιαξε για να πουλά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Καμία από τις φήμες αυτές δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά το κέικ αυτό συνδέθηκε για πάντα με το όνομά της. 30' προετοιμασία 40' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 10'Υλικά Μερίδες: 10 Για το κέικ 150 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια, σε μικρά κομμάτια 240 ml βραστό νερό 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για το ταψάκι 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 2 αυγά μεσαίου μεγέθους 100 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψάκι 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 60 γρ.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
      Palo presentation