Το μεγάλο μυστικό πίσω από τη γεύση του Jack Daniels
Όταν πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα να γράφω αυτή τη σελίδα, ο κύριος λόγος ήταν το ότι με γοήτευαν οι ιστορίες πίσω από τις ετικέτες. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη γοητεία, γιατί το μήνυμα είναι πάντα διαφορετικό. Η αφορμή για τη σημερινή μας κουβέντα ήταν ένα καπνιστό, πιπεράτο τυρί από το Κιλκίς και μερικά υπέροχα αποξηραμένα σύκα Κύμης από την Askada farm των αγαπημένων μου φίλων. Τα αρώματα με οδήγησαν στις πέραν του Ατλαντικού ακτές, στη μικρή πολιτεία του Τενεσί και συγκεκριμένα στο αποσταγματοποιείο Jack Daniel's. Βλέπω μπροστά μου σωρούς από ξυλοπαλέτες από σφένδαμο να καίγονται περιχυμένες με αφιλτράριστο ανεπεξέργαστο ουίσκι, προκειμένου να καταλήξουν να γίνουν τα περίφημα ξυλοκάρβουνα σφενδάμου. Ο σφένδαμος, το δέντρο, ευδοκιμεί στον Καναδά και το φύλλο του -που μοιάζει με του πλάτανου- απεικονίζεται στη σημαία της χώρας. Τα σάκχαρα που περιέχει δίνουν το περίφημο maple syrup. Αυτά, λοιπόν, τα "γλυκά" ξυλοκάρβουνα είναι το φίλτρο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(698)
- politismos(58)
- Βιβλία(18)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(57)
- Κινηματογράφος(94)
- Μουσική(71)
- Παράξενα(87)
- Τέχνη(103)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.