πριν από  2 ημέρες 22 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κόκκινος και καυτερός τραχανάς, τέλειος για βροχερές ημέρες. Με πιπεριά Φλωρίνης και καυτερό μπούκοβο. 5' προετοιμασία, 20' μαγείρεμα Σύνολο: 25'Υλικά Μερίδες: 2 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός ή ξινός, αλευρένιος 4 φλιτζ. τσαγιού νερό, καυτό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο λίγο καυτερό μπούκοβο 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 κουτ. σούπας χυμός λάιμ ή λεμονιού 20 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο ή ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα 100 γρ. φέτα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή θυμάρι ή ρίγανη, φρέσκα ή ξεράΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε κόκκινο και καυτερό τραχανά με πιπεριά Φλωρίνης και καυτερό μπούκοβο, αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, το νερό και τον τραχανά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει στον πάτο (αν δούμε ότι πάει να αρπάξει, μετριάζουμε τη φωτιά).Στο μεταξύ, χτυπάμε την πιπεριά στον...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation