Τυρόπιτα "ζόρκα", χωρίς φύλλο, από την Κέρκυρα
Αντί για μανούρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λευκό σφιχτό τυρί θέλουμε, με απαλή γεύση, όπως μια φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο, ή μισό μισό με μανούρι. Εδώ, η Λιάνα Μπάρμπα, ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα του εστιατορίου Porta Remunda, στην πόλη της Κέρκυρας, την αρωμάτισε με ξύσμα λεμονιού, που δίνει ανάλαφρη και δροσερή αίσθηση. 20' προετοιμασία, 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 10'Υλικά Μερίδες: 6-8 1 κιλό μανούρι 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα + 1 επιπλέον, χτυπημένο ξεχωριστά, για την επιφάνεια ξύσμα από 1/2 λεμόνι ελάχιστο αλάτι 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα, πλήρες 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγη τριμμένη φρυγανιά, για το πασπάλισμα ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα ζόρκα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μανούρι και το ζυμώνουμε καλά με τις παλάμες μας για να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια.Προσθέτουμε τα 3 αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα δεν πειράζει αν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(736)
- politismos(51)
- Βιβλία(66)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(92)
- Μουσική(65)
- Παράξενα(58)
- Τέχνη(33)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.