Χαλβάς με σάλτσα μαστίχας και φράουλας
Άννα Ναθαναηλίδου 23.05.2025 • 10:45 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 25' προετοιμασία 30' μαγείρεμα 30' αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 25'Υλικά Βάρος: Για περίπου 500γρ. 1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον 1/3 κουτ. γλυκού μαστίχα σε κρυστάλλους 250 γρ. φράουλες 250 γρ. χαλβάς βανίλια, σε χοντροκομμένες φέτεςΔιαδικασία Για την συνταγή του χαλβά με σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με τη μαστίχα στο μπλέντερ.Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη 1/2 κούπα ζάχαρη.Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται σάλτσα, δηλαδή σε 8-10 λεπτά, προσθέτουμε την αλεσμένη μαστίχα με τη ζάχαρη.Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς (30 λεπτά).Βάζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(47)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(67)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(67)
- Παράξενα(57)
- Τέχνη(31)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.