πριν από  2 ώρες 54 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Άννα Ναθαναηλίδου 23.05.2025 • 10:45 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 25' προετοιμασία 30' μαγείρεμα 30' αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 25'Υλικά Βάρος: Για περίπου 500γρ. 1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον 1/3 κουτ. γλυκού μαστίχα σε κρυστάλλους 250 γρ. φράουλες 250 γρ. χαλβάς βανίλια, σε χοντροκομμένες φέτεςΔιαδικασία Για την συνταγή του χαλβά με σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη με τη μαστίχα στο μπλέντερ.Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη 1/2 κούπα ζάχαρη.Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται σάλτσα, δηλαδή σε 8-10 λεπτά, προσθέτουμε την αλεσμένη μαστίχα με τη ζάχαρη.Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς (30 λεπτά).Βάζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation