Χταπόδι παστιτσάδο
Newsroom 05.05.2025 • 17:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Υλικά Μερίδες: 6 1 χταπόδι περίπου 3 κιλά, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια 3 εκ. 4 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, χοντροτριμμένα 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 500 ml ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο αλάτι 750 γρ. (1 1/2 πακέτο) σπαγκέτι Διαδικασία Για το χταπόδι παστιτσάδο, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του.Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το πιπέρι, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά.Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(549)
- politismos(32)
- Βιβλία(35)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(35)
- Κινηματογράφος(65)
- Μουσική(21)
- Παράξενα(45)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.