πριν από  9 ώρες 47 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 05.05.2025 • 17:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Υλικά Μερίδες: 6 1 χταπόδι περίπου 3 κιλά, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια 3 εκ. 4 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, χοντροτριμμένα 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 500 ml ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο αλάτι 750 γρ. (1 1/2 πακέτο) σπαγκέτι Διαδικασία Για το χταπόδι παστιτσάδο, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του.Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το πιπέρι, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά.Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation