πριν από  6 ώρες 3 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Έγραφα πριν από πολλά χρόνια σε τούτη τη σελίδα ότι "το κρασί μου έχει πυρετό, κι αν ακούσω ξανά για θερμοκρασία δωματίου, θα ουρλιάξω"! Αναφερόμουν τότε στις θερμοκρασίες που ακόμα και σε καλά εστιατόρια έρχονταν στο τραπέζι τα κόκκινα κρασιά, τόσο τον χειμώνα όσο και, ακόμα χειρότερα, το καλοκαίρι. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνω ότι, στην πλειονότητά τους, τα κόκκινα κρασιά είναι δροσερά και τις μέρες με ζέστη έρχεται μαζί τους στο τραπέζι μια σαμπανιέρα, έτσι ώστε να συντηρούνται σε θερμοκρασίες από 14 έως 18°C, στις περίφημες "θερμοκρασίες δωματίου". Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, σήμερα αποστηθίζοντας θερμοκρασίες κόκκινων κρασιών και υπενθυμίζοντας ότι, όταν σερβίρονται ζεστά, βγάζουν τις επιθετικές τανίνες και την αλκοολικότητά τους σε πρώτο επίπεδο. Ένα σπουδαίο κρασί στους 18°C χάνει την ισορροπία του στους 22°C. Αρκούν λίγα λεπτά στη ζεστή νύχτα για να του "ανέβει ο πυρετός", η μικρή ποσότητα στο ποτήρι ζεσταίνεται...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation