12 λάθη στον καθαρισμό της κουζίνας που οι μικροβιολόγοι θέλουν να αποφύγεις
Υπάρχει ίσως κανένα πιο μισητό καθήκον από το καθάρισμα της κουζίνας; Κι αυτό όχι μόνο επειδή εμπλέκει πολλαπλά μέρη (ψυγείο, φούρνο, νεροχύτη, επιφάνειες) αλλά και επειδή κανείς δεν σου λέει πώς να το κάνεις σωστά. Η καθαριότητα της κουζίνας δεν αφορά μόνο την αισθητική αλλά μπορεί να επηρεάσει άμεσα την υγεία σου. Από δυσάρεστες μυρωδιές μέχρι τροφική δηλητηρίαση, μικρά λάθη στον καθαρισμό μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Μιλήσαμε με μικροβιολόγους για να ξεδιαλύνουμε τις πιο κοινές αμφιβολίες, ώστε να μην αγχώνεσαι για τα μικρόβια στα μαχαιροπίρουνα. Η αλήθεια; Μάλλον κάνεις μερικά μικρά λάθη: από λάθος θερμοκρασία νερού μέχρι το να χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι για πάντα. 1. Χρησιμοποιείς πολύ καυτό ή πολύ κρύο νερό Ο Bill Sullivan, PhD, εξηγεί ότι δεν χρειάζεται να καίει το νερό όσο πλένεις τα πιάτα. Ιδανική θερμοκρασία για πλύσιμο είναι μεταξύ 40°C και 60°C. Το σαπούνι και το τρίψιμο είναι εξίσου σημαντικά για την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.