πριν από  9 ώρες 35 λεπτά

Thatslife.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι πατάτες είναι από τα πιο βασικά υλικά στην κουζίνα μας. Μπαίνουν σε κάθε φαγητό - από τηγανητές και πουρέ, μέχρι κοκκινιστά και σούπες. Κι όμως, πόσες φορές δεν έχει τύχει να τις βρεις με φύτρες, μαλακές ή ακόμα και με περίεργες πράσινες κηλίδες; Το μυστικό για να τις διατηρείς φρέσκες βρίσκεται στον τρόπο αποθήκευσης.Όχι στο ψυγείο Πρώτο και βασικό, μην τις βάζεις στο ψυγείο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα να αλλάζει η γεύση και η υφή της.Σκοτεινό και δροσερό μέρος Η καλύτερη θέση είναι σε ένα σκοτεινό, δροσερό σημείο του σπιτιού, όπως ντουλάπι ή αποθήκη. Η θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται ιδανικά γύρω στους 10-12°C. Έτσι αποφεύγεις να βγάλουν φύτρες και παραμένουν σφιχτές και νόστιμες για εβδομάδες.Μην τις αφήνεις μέσα στη σακούλα Αν τις αγοράζεις σε πλαστική σακούλα, βγάλε τες αμέσως. Το πλαστικό "παγιδεύει" την υγρασία, με αποτέλεσμα να χαλάνε πιο γρήγορα. Προτίμησε ξύλινο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Διακόσμηση
    Palo presentation