Υπάρχει "σωστός" τρόπος να ξεφλουδίσεις ένα βραστό αυγό; Τι επηρεάζει το ξεφλούδισμα
Τα απόλυτα tips για να καθαρίζεις βραστά αυγά χωρίς ταλαιπωρία -και χωρίς να κολλάνε τα τσόφλια. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: προσπαθείς να ξεφλουδίσεις ένα βραστό αυγό και καταλήγεις να το διαλύεις εντελώς, καθώς το σκληρό τσόφλι κολλάει πεισματικά στο ασπράδι. Και χειρότερα, το αυγό καταλήγει να έχει πάνω του κομμάτια από τη σκληρή, λαστιχωτή μεμβράνη που δεν λέει να ξεκολλήσει. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από "έξυπνα τρικ" που υποτίθεται ότι λύνουν αυτό το πρόβλημα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ένα αυγό μπορεί να είναι δύσκολο στο ξεφλούδισμα -και ευτυχώς, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν και επιστημονικά τεκμηριωμένες στρατηγικές για να το αποφύγεις. Ανατομία ενός αυγού Ένα αυγό αποτελείται από ένα σκληρό, πορώδες κέλυφος, μια εσωτερική και μια εξωτερική μεμβράνη, το ασπράδι (ή αλβουμίνη) και τον κρόκο που περιβάλλεται από μεμβράνη στο κέντρο. Υπάρχει επίσης μια αεροκυψέλη ανάμεσα στις δύο μεμβράνες, δίπλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.