Ανατροπή με νέα έρευνα: Το "ανθυγιεινό" τρόφιμο που προστατεύει από έμφραγμα και διαβήτη
Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί επισημαίνουν πως τα φυτικά έλαια δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο υποστηρίζεται από ορισμένους. Για χρόνια, οι wellness influencers και οι διατροφολόγοι έχουν "στοχοποιήσει" ένα κοινό μαγειρικό έλαιο, αντιμετωπίζοντάς το σχεδόν σαν τοξική ουσία που θα έπρεπε να βρίσκεται στα... καθαριστικά και όχι στην κουζίνα σας. Ωστόσο, μια νέα μελέτη - που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής (American Society for Nutrition) - έρχεται να αμφισβητήσει αυτήν την καθιερωμένη άποψη. Τα ευρήματα δείχνουν ότι άτομα με υψηλά επίπεδα λινελαϊκού οξέος έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και διαβήτη τύπου 2, λόγω μειωμένων δεικτών φλεγμονής. Το λινελαϊκό οξύ περιέχεται στα λεγόμενα "φυτικά έλαια" (seed oils), όπως το ηλιέλαιο, το κραμβέλαιο (canola) και το σησαμέλαιο, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη διαδεδομένη αντίληψη ότι τα έλαια αυτά είναι βλαβερά για την υγεία. "Υπάρχει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(33)
- Άμυνα(112)
- Αστυνομικά(133)
- Εκπαίδευση(187)
- Εργασία(97)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(553)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(576)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.