ΑΠΘ: Φοιτητές μαγείρεψαν προϊστορικές συνταγές με βάση την αρχαιοβοτανική
Στο πλαίσιο των 100 χρόνων του ΑΠΘ, φοιτητές αρχαιολογίας έζησαν μια μοναδική εμπειρία μαγειρεύοντας με υλικά και τεχνικές της προϊστορικής εποχής. Μια πρωτότυπη και γευστική επιστροφή στην προϊστορία επιχείρησαν την Τετάρτη 21 Μαίου φοιτητές του Τμήματος Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συμμετέχοντας σε βιωματική δράση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, μαγείρεψαν με υλικά και τεχνικές της προϊστορικής εποχής, συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα με τη βιωματική εμπειρία. Οι συνταγές βασίστηκαν σε αποδεδειγμένα αρχαιοβοτανικά ευρήματα, όπως: Κουλουράκια από αλεύρι κριθαριού Βραστό σιτάρι με μέλι, σταφίδες και αμύγδαλα (παραπλήσιο με το έδεσμα "βαρβάρα") Ψωμί από αλεύρι χαρουπιού και βρώμης Βραστό πλιγούρι Τα εδέσματα παρασκευάστηκαν με αντίγραφα προϊστορικών σκευών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(18)
- Άμυνα(48)
- Αστυνομικά(70)
- Εκπαίδευση(139)
- Εργασία(78)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(396)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(427)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.