Οι ειδικοί προειδοποιούν: Δεκάδες οι ασθένειες που προκαλούν τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα τρόφιμα και τα ποτά με συνθετικές χρωστικές ουσίες περιείχαν κατά μέσο όρο 141% περισσότερη ζάχαρη σε σύγκριση με τα προϊόντα χωρίς συνθετικές χρωστικές ουσίες. Πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησε στην Καλιφόρνια η προσπάθεια για τη θέσπιση νομοθεσίας κατά των συνθετικών χρωστικών ουσιών που βρίσκονται στα τρόφιμα και έχουν βάση το πετρέλαιο, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για ύπαρξη ουσιών που είναι ιδιαιτέρως επιβλαβείς για την υγεία, ενώ θεωρήθηκαν "ύποπτες" τόσο για μερικά είδη καρκίκων όσο και για νευροσυμπεριφορικά προβλήματα στα παιδιά και τα ζώα. Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ απαγόρευσε την κόκκινη χρωστική Νο 3 το 2023 και έξι άλλες κοινές χρωστικές από τα σχολικά τρόφιμα το 2024. Έκτοτε, 25 άλλες πολιτείες ακολούθησαν τα βήματα της Καλιφόρνιας με νομοθεσία -κάποιες υπογράφηκαν σε νόμο, άλλες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη- που είτε θα απαγορεύει, είτε θα περιορίζει, είτε θα απαιτεί ετικέτες για τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(63)
- Αστυνομικά(110)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(99)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(466)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(538)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.