Ταχίνι: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία μας;
Ένα από τα πιο healthy συστατικά που αξίζει να έχει θέση στη διατροφή σου, είναι το ταχίνι. Εκτός από νόστιμο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Το ταχίνι, παρασκευάζεται από καβουρδισμένους και αλεσμένους λευκούς σπόρους σουσαμιού με ελαιόλαδο, έλαιο αβοκάντο ή σησαμέλαιο. Πλούσιο σε πρωτείνες, αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά και μέταλλα όπως ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, το ταχίνι είναι στη κυριολεξία μια βόμβα υγείας για τον οργανισμό. Συγκρκιμένα:Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητεςΜειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, συμβάλλοντας στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεωνΈχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητεςΤα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχει, προστατεύσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, αποτρέποντας εκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσοςΑλτσχάιμερΠροστατεύει τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(22)
- Άμυνα(80)
- Αστυνομικά(77)
- Εκπαίδευση(181)
- Εργασία(86)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(397)
- Νομικά(17)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(446)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.