πριν από  1 ημέρα 14 ώρες

Protagon.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας απειλεί το ρύζι, μια βασική τροφή που θρέφει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, ερευνητές ενδέχεται να έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για να βελτιώσουν τις συγκομιδές και την ποιότητα των σιτηρών - απομακρύνοντας ένα γονίδιο ευαίσθητο στη θερμοκρασία, που βρίσκεται σε ορισμένες κοινές ποικιλίες ρυζιού. Η Washington Post αναφέρει ότι μια επιστημονική ομάδα στην Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εντόπισε ένα γονίδιο που, όταν υπερθερμανθεί, φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις καλλιέργειες, μειώνοντας την απόδοση, παράγοντας κόκκους με όψη κιμωλίας και γεύση ζύμης. Αλλά όταν αυτό το γονίδιο απενεργοποιείται -μέσω γονιδιακής επεξεργασίας ή μέσω αναπαραγωγής που εκμεταλλεύεται μια υπάρχουσα στη φύση παραλλαγή του η οποία δεν αντιδρά σε υψηλότερες θερμοκρασίες- τα φυτά ρυζιού παράγουν περισσότερους και καλύτερους κόκκους, σύμφωνα με μελέτη προς αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: environment
    Palo presentation