Γονιδιακή παρέμβαση στο ρύζι ίσως σιτίσει δισεκατομμύρια ανθρώπους
Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας απειλεί το ρύζι, μια βασική τροφή που θρέφει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, ερευνητές ενδέχεται να έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για να βελτιώσουν τις συγκομιδές και την ποιότητα των σιτηρών - απομακρύνοντας ένα γονίδιο ευαίσθητο στη θερμοκρασία, που βρίσκεται σε ορισμένες κοινές ποικιλίες ρυζιού. Η Washington Post αναφέρει ότι μια επιστημονική ομάδα στην Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εντόπισε ένα γονίδιο που, όταν υπερθερμανθεί, φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις καλλιέργειες, μειώνοντας την απόδοση, παράγοντας κόκκους με όψη κιμωλίας και γεύση ζύμης. Αλλά όταν αυτό το γονίδιο απενεργοποιείται -μέσω γονιδιακής επεξεργασίας ή μέσω αναπαραγωγής που εκμεταλλεύεται μια υπάρχουσα στη φύση παραλλαγή του η οποία δεν αντιδρά σε υψηλότερες θερμοκρασίες- τα φυτά ρυζιού παράγουν περισσότερους και καλύτερους κόκκους, σύμφωνα με μελέτη προς αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(41)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(139)
- Υγεία(291)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.