Κλιματική κρίση: Πώς μπορεί να πλήξει βασικές καλλιέργειες, - Τι αναφέρει νέα μελέτη
Ακόμη και σε συνθήκες ενεργής προσαρμογής, η κλιματική κρίση ενδέχεται να προκαλέσει αισθητή πτώση στην παραγωγή βασικών τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature". Οι αποδόσεις σε καλλιέργειες όπως καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι και ρύζι αναμένεται να μειωθούν, ενώ η ημερήσια απώλεια σε θερμίδες αντιστοιχεί στην παράλειψη ενός πρωινού γεύματος για εκατομμύρια ανθρώπους. - Advertisement - Η έρευνα αναφέρει ότι αν και η αλλαγή γεωργικών πρακτικών και η αύξηση των εισοδημάτων μπορούν να περιορίσουν τις απώλειες κατά 25% έως το 2050 και 33% έως το 2100, δεν επαρκούν για την πλήρη αντιστροφή των αρνητικών επιπτώσεων. Ο Άντριου Χούλτγκρεν, επικεφαλής της μελέτης και περιβαλλοντικός οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, τόνισε ότι σε σενάρια έντονης υπερθέρμανσης, η παγκόσμια γεωργική απόδοση μειώνεται κατά 25% παρά την προσαρμογή. "Δεν πρόκειται για καταστροφή, αλλά σίγουρα δεν είναι και αισιόδοξο σενάριο"...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(38)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(134)
- Υγεία(404)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.