πριν από  4 ώρες 23 λεπτά

B2green.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ακόμη και σε συνθήκες ενεργής προσαρμογής, η κλιματική κρίση ενδέχεται να προκαλέσει αισθητή πτώση στην παραγωγή βασικών τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature". Οι αποδόσεις σε καλλιέργειες όπως καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι και ρύζι αναμένεται να μειωθούν, ενώ η ημερήσια απώλεια σε θερμίδες αντιστοιχεί στην παράλειψη ενός πρωινού γεύματος για εκατομμύρια ανθρώπους. - Advertisement - Η έρευνα αναφέρει ότι αν και η αλλαγή γεωργικών πρακτικών και η αύξηση των εισοδημάτων μπορούν να περιορίσουν τις απώλειες κατά 25% έως το 2050 και 33% έως το 2100, δεν επαρκούν για την πλήρη αντιστροφή των αρνητικών επιπτώσεων. Ο Άντριου Χούλτγκρεν, επικεφαλής της μελέτης και περιβαλλοντικός οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, τόνισε ότι σε σενάρια έντονης υπερθέρμανσης, η παγκόσμια γεωργική απόδοση μειώνεται κατά 25% παρά την προσαρμογή. "Δεν πρόκειται για καταστροφή, αλλά σίγουρα δεν είναι και αισιόδοξο σενάριο"...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: environment
    Palo presentation