Μελέτη / Οι χιμπατζήδες καταναλώνουν τακτικά αλκοόλ
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science ανατρέπει τις μέχρι τώρα αντιλήψεις για τη σχέση του ανθρώπου με το αλκοόλ. Ερευνητές με επικεφαλής τον Αλεξέι Μάρο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι οι χιμπατζήδες στην Αφρική καταναλώνουν τακτικά ζυμωμένα φρούτα, προσλαμβάνοντας σημαντικές ποσότητες αιθανόλης. Ads Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η "σχέση" με το αλκοόλ δεν αποτελεί μόνο πολιτισμική επινόηση του ανθρώπου, αλλά έχει βαθιές εξελικτικές ρίζες που φτάνουν μέχρι τους κοντινότερους συγγενείς μας.Ένα μπουκάλι μπίρα την ημέρα Στα Εθνικά Πάρκα Κιμπάλε στην Ουγκάντα και Ταί στην Ακτή Ελεφαντοστού, οι επιστήμονες ανέλυσαν 20 ποικιλίες άγριων φρούτων που αποτελούν αγαπημένη τροφή των χιμπατζήδων. Τα ώριμα φρούτα εμφάνισαν μέσο ποσοστό αλκοόλ 0,3%. Καθώς ένας χιμπατζής καταναλώνει περίπου 4,5 κιλά φρούτων καθημερινά, η πρόσληψη ισοδυναμεί με περίπου 14 γραμμάρια αλκοόλ. Με βάση το μέσο σωματικό βάρος του ζώου (41...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(104)
- Υγεία(290)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.