πριν από  8 ώρες 16 λεπτά

Protagon.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ενας μεγάλος αριθμός επιστημόνων ζητούν εδώ και χρόνια μείωση της κατανάλωσης κρέατος και αύξηση της κατανάλωσης οσπρίων για την κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών, καθώς εκτιμάται ότι τα ζώα ευθύνονται για περίπου το 15% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Παροτρύνουν, δε, τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια "ευέλικτη" φυτική διατροφή, καταναλώνοντας κρέας το πολύ μία φορά την εβδομάδα. Αλλά σε τι ακριβώς συνίσταται η εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος παραμένει ασαφές. "Οι περισσότεροι συνειδητοποιούν πλέον ότι πρέπει να τρώνε λιγότερο κρέας, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για λόγους υγείας. Αλλά είναι δύσκολο να διευκρινιστεί το "λιγότερο" και αν κάνει πραγματικά τη διαφορά στη μεγάλη εικόνα" δήλωσε η Καρολίν Γκεμπάρα, ειδικός στη βιώσιμη ανάπτυξη, από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας. Σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση "Nature Food" αναφέρει περίπου 255 γραμμάρια κρέατος την εβδομάδα. "Υπολογίσαμε έναν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: environment
    Palo presentation