Τι είναι οι μυκοτοξίνες και πώς σχηματίζονται στα τρόφιμα;
Newsroom | email: [email protected] Οι μυκοτοξίνες θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς είναι τοξικές ενώσεις που παράγονται από μούχλες, οι οποίες αναπτύσσονται σε καλλιέργειες όπως η βρώμη, το καλαμπόκι και το σιτάρι. Αυτές οι τοξίνες αναπτύσσονται όταν μύκητες όπως ο Fusarium, ο Aspergillus ή ο Penicillium αποικίζουν πηγές τροφίμων. Ο κίνδυνος αυξάνεται κατά την ανάπτυξη, τη συγκομιδή, την αποθήκευση και την μεταφορά των καλλιεργειών, εάν η θερμοκρασία και η υγρασία δεν ελέγχονται σωστά. Παράγεται από ορισμένες μούχλες, που αποικούν δημητριακά, ξηρούς καρπούς και όσπριαΜπορεί να σχηματιστεί κατά τη διάρκεια υγρών καλλιεργητικών περιόδωνΜπορεί να παραμείνει κατά την επεξεργασία τροφίμωνΣυχνά δεν είναι ορατές ή ανιχνεύσιμες με την οσμή ή τη γεύσηΟρισμένες μυκοτοξίνες είναι σταθερές στη θερμότητα και επιβιώνουν από το μαγείρεμα Είναι οι μυκοτοξίνες στη βρώμη μια πραγματική ανησυχία για την υγεία; Ναι, αλλά ο κίνδυνος είναι γενικά χαμηλός...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Καθώς η βρώμη συνεχίζει να κερδίζει σε δημοφιλία λόγω των ωφέλιμων για την καρδιά φυτικών ινών, έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλειά της, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μυκοτοξίνες. Αυτές οι φυσικές τοξίνες, που παράγονται από ορισμένους τύπους μούχλας, μπορούν -υπό συγκεκριμένες συνθήκες- να μολύνουν καλλιέργειες, όπως η βρώμη. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι είναι...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(144)
- Υγεία(391)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.