Τι μπορεί να μας προκαλέσει ο καφές μετά το φαγητό;
Ο καφές μετά το φαγητό αποτελεί ιεροτελεστία για κάποιους ανθρώπους, με πολλούς να τον προτιμούν έναντι ενός επιδορπίου ή ενός φρούτου για καλύτερη χώνεψη. Και πράγματι, ο καφές θεωρείται ότι ευνοεί την πέψη δρώντας στην παραγωγή οξέων στο στομάχι, στην έκκριση χολής και στην κινητικότητα του παχέος εντέρου. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που τα πράγματα "σκουραίνουν" κι αφορά την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.Καφείνη και σίδηρος: Μια σχέση που δεν "δουλεύει" Το βασικό επιχείρημα κατά της κατανάλωσης καφέ μετά το φαγητό είναι ότι τα πολυφαινολικά του συστατικά (ιδιαίτερα οι τανίνες) μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου, δηλαδή του σιδήρου που προέρχεται από φυτικές τροφές όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Ο μη αιμικός σίδηρος είναι πιο ευαίσθητος στις διατροφικές παρεμβάσεις σε σύγκριση με τον αιμικό (που βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρέας και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(78)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(146)
- Υγεία(444)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.