πριν από  6 ώρες 42 λεπτά

Larissanet.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο καφές μετά το φαγητό αποτελεί ιεροτελεστία για κάποιους ανθρώπους, με πολλούς να τον προτιμούν έναντι ενός επιδορπίου ή ενός φρούτου για καλύτερη χώνεψη. Και πράγματι, ο καφές θεωρείται ότι ευνοεί την πέψη δρώντας στην παραγωγή οξέων στο στομάχι, στην έκκριση χολής και στην κινητικότητα του παχέος εντέρου. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που τα πράγματα "σκουραίνουν" κι αφορά την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.Καφείνη και σίδηρος: Μια σχέση που δεν "δουλεύει" Το βασικό επιχείρημα κατά της κατανάλωσης καφέ μετά το φαγητό είναι ότι τα πολυφαινολικά του συστατικά (ιδιαίτερα οι τανίνες) μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου, δηλαδή του σιδήρου που προέρχεται από φυτικές τροφές όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Ο μη αιμικός σίδηρος είναι πιο ευαίσθητος στις διατροφικές παρεμβάσεις σε σύγκριση με τον αιμικό (που βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρέας και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: environment
    Palo presentation