"Ανθεί" η ιχθυοκαλλιέργεια στην περιοχή της Θεσπρωτίας
Πρωτότυπους ψαρομεζέδες από φρέσκα ψάρια ελληνικής εκτροφής απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στη βραδιά γευσιγνωσίας που έλαβε χώρα στη Σαγιάδα ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η συγκεκριμένη εκδήλωση παλιά ήταν γνωστή ως Γιορτή Τσιπούρας και στο πλαίσιό της προσφέρονταν ολόκληρες ψημένες τσιπούρες. Στη φετινή εκδήλωση τα ψάρια που προσφέρθηκαν στους πολλούς επισκέπτες συνοδεύονταν από τοπικά αγροτικά προϊόντα και ντόπιο κρασί, ενώ ακολούθησε χορός. Η Θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, μέσω εξαγωγών, παρά τα προβλήματα στη διεθνή οικονομία και τον έντονο ανταγωνισμό από άλλες χώρες. Τα προϊόντας της διακρίνονται για την ποιότητά τους και στηρίζει την τοπική οικονομία, αλλά και κοινωνία, κυρίως με πολλές θέσεις απασχόλησης. Η.Μ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(20)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(54)
- Θεσσαλία(201)
- Θεσσαλονίκη(43)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(102)
- Μακεδoνία(23)
- Πελοπόννησος(147)
- Στερεά Ελλάδα(90)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.