Μαμαδίστικο φαγητό with a twist: Αρακάς με τραγανό μπέικον
Μπορεί συνήθως να σας βγαίνει η πίστη μέχρι να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε αρακά, αλλά με την ακόλουθη συνταγή θα βρείτε ένα εύκολο τρόπο για τα ξεγελάσετε και να κάνετε πιο γευστικό και "παιχνιδιάρικο" αυτό το παραδοσιακό φαγητό που τα πιτσιρίκια απεχθάνονται. Για εσάς, από την άλλη, μάλλον θα είναι ένα αναπάντεχο δώρο για τον ουρανίσκο σας! Υλικά 4 μεγάλες χούφτες αρακά (καταψυγμένο ή φρέσκο) 5 λωρίδες καπνιστού μπέικον Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 λεμόνι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση 1. Κόψτε το μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες 2. Βάλτε τον αρακά σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 3. Τσιγαρίστε το μπέικον ελαφρά. 4. Απομονώστε το μπέικον σε ένα πιάτο, αλλά κρατήστε το τηγάνι με τους χυμούς του που απελευθερώθηκαν καθώς τσιγαρίζατε, μακριά από τη φωτιά. 5. Στραγγίξτε τον αρακά και αμέσως ρίξτε τον στο τηγάνι που καίει, αν και απομακρυσμένο από τη φωτιά. 6. Προσθέστε στο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.