Η "χρυσή" θάλασσα: Η ακρίβεια μετατρέπει τα φρέσκα ψάρια σε είδος πολυτελείας
Η ελληνική κουζίνα, στενά συνδεδεμένη με τα προϊόντα της θάλασσας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή πραγματικότητα: τα φρέσκα ψάρια τείνουν να γίνουν αντικείμενο πολυτελείας για το μέσο οικογενειακό τραπέζι. Εν μέσω ενός γενικότερου κύματος ακρίβειας, οι αυξημένες τιμές στα αλιεύματα, οι οποίες αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 30%, έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να περιορίσουν δραστικά τόσο τη συχνότητα όσο και την ποσότητα των αγορών τους.Οι παράγοντες που "εκτοξεύουν" τις τιμές Η δραματική αύξηση των τιμών δεν είναι τυχαία, αλλά συνδυαστική συνέπεια πολλαπλών παραγόντων που πλήττουν την παραγωγή και την αγορά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η μείωση της παραγωγής αποδίδεται κυρίως στην υπεραλίευση, στο αυξημένο κόστος παραγωγής για τους ψαράδες (ιδίως στα καύσιμα και τη συντήρηση) και στις δυσμενείς κλιματικές συνθήκες που επηρεάζουν τα αλιευτικά αποθέματα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η ελληνική κουζίνα, στενά συνδεδεμένη με τα προϊόντα της θάλασσας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή πραγματικότητα: τα φρέσκα ψάρια τείνουν να γίνουν αντικείμενο πολυτελείας για το μέσο οικογενειακό τραπέζι. Εν μέσω ενός γενικότερου κύματος ακρίβειας, οι αυξημένες τιμές στα αλιεύματα, οι οποίες αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 30%, έχουν αναγκάσει...
Οι αυξημένες τιμές στα φρέσκα ψάρια αναγκάζουν τους καταναλωτές να μειώσουν τη συχνότητα αλλά και την ποσότητα με τα οποία τα βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι. Άκουσε το άρθρο loading audio 00.00/ Newsbomb16 Οκτωβρίου 2025 · 06:20 unsplash ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1' ΣΧΟΛΙΑΣΕ URL COPIED Ανύπαρκτα τείνουν να γίνουν τα ψάρια στο ελληνικό τραπέζι, καθώς οι τιμές τους έχουν αυξηθεί έως...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.