πριν από  23 ώρες 10 λεπτά

Alphafreepress.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις καθημερινής συνήθειας. Ο Τζιχάν Τσιτάκ, 48 ετών, διευθυντής σε εταιρεία τροφίμων και ποτών στην Κωνσταντινούπολη, έχει πλέον εντάξει στο πρόγραμμά του ένα τακτικό ταξίδι τεσσάρων ωρών προς την Αλεξανδρούπολη. Με το διαβατήριο στο χέρι και μια λίστα αγορών, διασχίζει τα σύνορα όχι για αναψυχή, αλλά για να ψωνίσει τα βασικά. Εκεί, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της ελληνικής πόλης, γεμίζει το καλάθι του με τυριά, κρασιά, ελαιόλαδο και άλλα τρόφιμα, πληρώνοντας -όπως λέει- μέχρι και το ένα τρίτο σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στην Τουρκία. "Ελαιόλαδο που εδώ το αγοράζεις 10 ευρώ το λίτρο, στην Τουρκία κοστίζει τα διπλά", εξηγεί στο Bloomberg, τονίζοντας ότι δεν αναζητεί απλώς φθηνότερα προϊόντα, αλλά καλύτερη ποιότητα σε τιμές που θεωρεί λογικές. Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Η διασυνοριακή κατανάλωση αποτελεί πλέον μια σταθερή πρακτική για...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation