Ακρίβεια στο μοσχάρι: Το κρέας γίνεται είδος πολυτελείας
Το μοσχαρίσιο κρέας μετατρέπεται σταδιακά σε είδος πολυτελείας για όλο και περισσότερους καταναλωτές, καθώς οι τιμές του συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Η συνεχιζόμενη αυτή αύξηση οφείλεται, σύμφωνα με τους παραγωγούς, σε έναν συνδυασμό αυξημένων δαπανών παραγωγής, υψηλών τιμών ζωοτροφών, ενεργειακού κόστους και περιορισμένων προμηθειών στην αγορά. Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι οι πιέσεις στην παραγωγή έχουν φτάσει σε σημείο που καθιστά δυσβάσταχτη τη διατήρηση των κοπαδιών, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει την προσφορά και ωθεί ακόμη ψηλότερα τις τιμές λιανικής. Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι καθοριστικοί, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί, επηρεάζοντας τόσο τη διαθεσιμότητα όσο και την προσβασιμότητα του προϊόντος για τα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερες εναλλακτικές, όπως το κοτόπουλο ή το χοιρινό, γεγονός που μεταβάλλει τη διατροφική...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.