Από το σουβλάκι των 2€ στο πολυτελές γεύμα των 7€: Πού έφτασαν οι τιμές στην Αθήνα και στα νησιά
Το αγαπημένο φαγητό του δρόμου για τους Έλληνες, το σουβλάκι, βιώνει τον δικό του "πληθωρισμό" και από προσιτή επιλογή για όλους, τείνει να εξελιχθεί σε γεύμα πολυτελείας. Οι αυξήσεις στις τιμές έχουν γίνει αισθητές παντού - από τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι τα τουριστικά νησιά - αφήνοντας καταναλωτές και επαγγελματίες να αναρωτιούνται πού θα σταματήσει η κούρσα των τιμών.Οι επιχειρήσεις εστίασης βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα εκρηκτικό μείγμα αυξημένων εξόδων. Οι τιμές βασικών πρώτων υλών, όπως το κρέας, το λάδι και τα κάρβουνα, έχουν εκτοξευθεί. Παράλληλα, η ενεργειακή κρίση αυξάνει δραματικά τα λειτουργικά κόστη, ενώ και οι μισθοί των εργαζομένων βαίνουν ανοδικά, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα περιθώρια κέρδους. Το αποτέλεσμα είναι ορατό στην τελική τιμή του αγαπημένου τυλιχτού: Μία πίτα με γύρο ή καλαμάκι έχει φτάσει - ή και ξεπεράσει - τα 4 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή. Σε ορισμένα νησιά, μάλιστα, αγγίζει ακόμα και τα 7 ευρώ. Το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.