"Ασπίδα" για Αλτσχάιμερ η μεσογειακή διατροφή
Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Το διατροφικό αυτό πρότυπο, που έχει συνδεθεί με γνωστικά οφέλη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου ακόμα και σε άτομα με γενετική προδιάθεση Nέα έρευνα επιστημόνων από το Mass General Brigham, τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Broad του MIT και του Χάρβαρντ διαπιστώνει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ ακόμη και σε άτομα με γενετική προδιάθεση. "Ενας λόγος που θέλαμε να μελετήσουμε τη μεσογειακή διατροφή είναι επειδή είναι το μόνο διατροφικό πρότυπο που έχει συνδεθεί αιτιωδώς με γνωστικά οφέλη σε μια τυχαιοποιημένη δοκιμή" δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Yuxi Liu. "Θέλαμε να δούμε αν αυτό το όφελος μπορεί να είναι διαφορετικό σε άτομα με ποικίλο γενετικό υπόβαθρο και να εξετάσουμε τον ρόλο των μεταβολιτών του αίματος, των μικρών μορίων που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται την τροφή και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.