Επιστροφή στις συνήθειες της... Κατοχής: Ο εναλλακτικός καφές από ρεβίθια και χαρούπι κάνει θραύση
Οι εναλλακτικοί καφέδες χωρίς καφείνη (π.χ. από ρεβίθια, χαρούπι, κριθάρι) κερδίζουν έδαφος σε Έλληνες καταναλωτές, προσφέροντας διαφορετική γευστική εμπειρία και οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον. Καθώς ο παραδοσιακός καφές γίνεται σπανιότερος και ακριβότερος (λόγω ξηρασιών, πλημμυρών και αυξημένης ζήτησης), αναπτύσσονται υποκατάστατα με τοπικά υλικά που έχουν ιστορία και βιώσιμο προφίλ. Για παράδειγμα, εταιρείες όπως η Creta Carob στο Ρέθυμνο φτιάχνουν χαρουπόκαφέδες ("Caroffee") από ψημένους λοβούς χαρουπιάς, ενώ ελληνικά καταστήματα μπαχαρικών και ξηρών καρπών (π.χ. Papadopoulos1987 κ.ά.) διαθέτουν καφέδες κριθαριού και ρεβιθιού. Οι συνταγές αυτές θυμίζουν εποχές Κατοχής, όταν αναζητούσαν υποκατάστατα καφέ με φαγώσιμα (όπως ρεβίθια και κριθάρι), αλλά τώρα επανέρχονται εκούσια, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες για υγεία και βιωσιμότητα. Τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών καφέδων Χωρίς καφείνη: Αφού παρασκευάζονται από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.