Η Ιστορία ως γαστρονομία
Ήμουν νεαρός μάγειρας στη δεκαετία του 1950 και δυσαρεστημένος με τον εαυτό μου που δεν σπούδασα. Άφησα το σχολείο στα 13 μου και άρχισα να δουλεύω στις κουζίνες. Το 1959 ταξίδεψα στη Νέα Υόρκη για να διευρύνω τους ορίζοντές μου - κάποιος στο πλοίο μού είπε ότι το Κολούμπια είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στην πόλη. Μία εβδομάδα μετά μπήκα στο μετρό και πήγα στην Πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια. Θα συνέχιζα την εκπαίδευσή μου στο Κολούμπια από το φθινόπωρο του 1959 έως την άνοιξη του 1972. Κατά την παραμονή μου εκεί πρότεινα ως θέμα διδακτορικής διατριβής την Ιστορία της γαλλικής κουζίνας μέσα από το ευρύτερο πλαίσιο της Ιστορίας και της λογοτεχνίας. Είχα εντυπωσιαστεί από το πόσα σπουδαία γαλλικά έργα αναφέρονταν στο φαγητό ή ακόμα και στην τέχνη τού πώς στρώνουμε και οργανώνουμε ένα τραπέζι. Η πρότασή μου απορρίφθηκε. Το θέμα φάνηκε στην επιτροπή πολύ υποτυπώδες, απλοϊκό. Τα παράτησα. Για πολλά χρόνια η δουλειά στην κουζίνα ήταν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.