Καφετέριες: Αυτό είναι το νέο μοντέλο σέρβις που υιοθετεί ο κλάδος
Οι καφετέριες υιοθετούν μοντέλο σελφ σέρβις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" αρκετοί επιχειρηματίες του κλάδου αλλάζουν το μοντέλο του κλασικού καφέ σε σελφ σέρβις, δηλαδή χωρίς σερβιτόρους προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και τις τιμές τους. Σε αυτή την ενέργεια προβαίνουν πολλοί λόγω των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών, της δυσκολίας εύρεσης προσωπικού αλλά και των υψηλών ενοικίων. Μέχρι σήμερα την πρακτική αυτή ακολουθούσαν στην Ελλάδα ορισμένες μεγάλες αλυσίδες. Πλέον η τάση επεκτείνεται και στις καφετέριες της γειτονιάς. Όπως επισημαίνουν επαγγελματίες του κλάδου οι δυνατότητες να συγκρατήσουν τις τιμές είναι περιορισμένες, καθώς το κόστος τους αυξάνεται συνεχώς, και η λύση του αυτοεξυπηρετούμενου πελάτη είναι μία λύση αν και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Μάλιστα σε τουριστικές περιοχές της χώρας την τάση αυτή ενισχύει και η αδυναμία των επιχειρήσεων να βρουν εποχικό προσωπικό.Καφές: Πόσο έχουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.