Ξεχωρίζει η ελληνική Ελιά στις διεθνείς αγορές
Κορωνέϊκη, Καλαμών, Χαλκιδικής, Θρούμπα Θάσου, Λιανολιά Κέρκυρας. Είναι ορισμένες μόνο από τις ποικιλίες της ελιάς που ταξιδεύουν πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Καρπός και ελαιόλαδο αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα μας και βάση της μεσογειακής διατροφής. Μέσα στο DNA ενός κλαδιού, κρύβονται όλα τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Μόνο στον νομό Χαλκιδικής, επτά εκατομμύρια ελαιόδεντρα στηρίζουν το εισόδημα εκατοντάδων παραγωγών. Η περίοδος συγκομιδής είναι στο τελικό στάδιο και, ήδη, το λάδι της νέας χρονιάς, έχει μπει σε σπίτια και ράφια καταστημάτων. Η έλλειψη εργατικών χεριών, αφού οι περισσότεροι ασχολούνται πλέον με τον τουρισμό, η λειψυδρία και η άρδευση των χωραφιών, ήταν και φέτος τα σημαντικότερα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών στη Χαλκιδική. Οι ελαιοπαραγωγοί εκφράζουν την αγωνία τους αφού, όπως λένε, πολλές γεωτρήσεις έχουν στερέψει, ζητώντας να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο. Η χώρα μας έχει στο δυναμικό της δεκάδες ποικιλίες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.