Μια αόρατη κρίση στο... πιάτο μας
Αν η σπατάλη τροφίμων ήταν χώρα, θα ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος ρυπαντής του πλανήτη. Μια φράση που ακούμε συχνά, αλλά σπάνια κατανοούμε πραγματικά. Ωστόσο, όταν η ευημερία σπαταλά, η αλληλεγγύη σώζει. Πώς και ποιος κάνει το μεγάλο βήμα; Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων, ένας από τους πιο αθόρυβους αλλά πιο σοβαρούς ρυπαντές του πλανήτη, ξεπερνά σε ετήσια βάση τους 2 εκατομμύρια τόνους. Από αυτούς, μόνο τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν περίπου 930.000 τόνους κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο 87 κιλά ανά άτομο. Την ίδια στιγμή, το 11,2% του πληθυσμού ζει με επισιτιστική ανασφάλεια. Ένα παράδοξο που αναδεικνύει με σαφήνεια την επιτακτική ανάγκη για δράση. Shutterstock Η κοινωνική διάσταση Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επενδύει σε δύο άξονες: στην κοινωνική προσφορά - στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- αλλά και στην ενδυνάμωση των συνεργατών, των προμηθευτών της και των καταναλωτών, βοηθώντας τους μέσα από ένα ευρύ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.