πριν από  23 ώρες 12 λεπτά

Liberal.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η συχνή κατανάλωση τηγανιτών πατατών -τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα- συνδέεται με 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με πολυετή μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 6 Αυγούστου στο επιστημονικό περιοδικό The BMJ. Η έρευνα, η οποία παρακολούθησε περισσότερους από 150.000 συμμετέχοντες για αρκετές δεκαετίες, ενισχύει τις ανησυχίες για τον ρόλο των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων στη ρύθμιση του σακχάρου και στη μακροπρόθεσμη υγεία.Γιατί οι τηγανιτές πατάτες είναι επιβαρυντικές Η διαιτολόγος Nichola Ludlam-Raine εξηγεί ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, θερμίδες και ανθυγιεινά λίπη -συχνά από έλαια που έχουν επαναθερμανθεί-, ενώ η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα και μπορεί να παράγει trans λιπαρά και προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης. Η διατροφολόγος Caroline Roberts επισημαίνει ότι οι βιομηχανικά παραγόμενες πατάτες περνούν από στάδια επεξεργασίας που...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation