Οι τηγανητές πατάτες αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 20%
Η συχνή κατανάλωση τηγανιτών πατατών -τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα- συνδέεται με 20% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με πολυετή μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 6 Αυγούστου στο επιστημονικό περιοδικό The BMJ. Η έρευνα, η οποία παρακολούθησε περισσότερους από 150.000 συμμετέχοντες για αρκετές δεκαετίες, ενισχύει τις ανησυχίες για τον ρόλο των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων στη ρύθμιση του σακχάρου και στη μακροπρόθεσμη υγεία.Γιατί οι τηγανιτές πατάτες είναι επιβαρυντικές Η διαιτολόγος Nichola Ludlam-Raine εξηγεί ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, θερμίδες και ανθυγιεινά λίπη -συχνά από έλαια που έχουν επαναθερμανθεί-, ενώ η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα και μπορεί να παράγει trans λιπαρά και προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης. Η διατροφολόγος Caroline Roberts επισημαίνει ότι οι βιομηχανικά παραγόμενες πατάτες περνούν από στάδια επεξεργασίας που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.