πριν από  3 ημέρες 0 ώρα

Moneypress.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα ρεβίθια, οι φακές και οι φασόλιες, που παλαιότερα "σώζαν" το τραπέζι πολλών οικογενειών, σήμερα συναγωνίζονται το μοσχαρίσιο κρέας σε κόστος ανά κιλό. Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι τιμές των οσπρίων έχουν αυξηθεί κατά 50-100 % μέσα σε μόλις λίγους μήνες - όταν πριν δύο χρόνια θεωρούνταν φθηνή λύση για μεσημέρι ή δείπνο με θρεπτική αξία. Η αιτία; Ο συνδυασμός παραγόντων: αύξηση του κόστους εισροών (πετρέλαιο, λιπάσματα), προβλήματα στις εισαγωγές λόγω διεθνών πιέσεων και η υπερφόρτωση των logistic αλυσίδων. Όταν κάποιος επαγγελματίας παραγωγός επιβαρυνθεί με διπλάσιο κόστος καυσίμων και πρώτων υλών, είναι φυσικό μέρος αυτής της επιβάρυνσης να μετακυλιστεί στην τιμή που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής.Τι σημαίνει αυτό για το τραπέζι Για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, η εξέλιξη αυτή είναι χτύπημα: τα όσπρια, που προσφέρουν πρωτείνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία, δεν είναι πια "λυτρωτικά" όπως παλιά. Πολλοί θα αναγκαστούν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation