Πανάκριβα τα φρέσκα ψάρια
Την ώρα που η ακρίβεια μετατρέπεται σε μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά, οι τιμές των φρέσκων ψαριών παίρνουν "φωτιά", με ποσοστά που φτάνουν έως και το 30%, να τα καθιστούν απρόσιτα για πολλούς καταναλωτές. Η κατάσταση αυτή αποδίδεται κυρίως στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων, συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), οι τιμές των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών αυξήθηκαν κατά 11,3% το 2024, με την τάση να συνεχίζεται το 2025. Ενδεικτικά, οι τιμές σε τρία βασικά είδη ψαριών παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις: Γαύρος: Από 4,90 ευρώ το κιλό το 2024, η τιμή ανέβηκε στα 5,90 ευρώ το 2025. Κουτσομούρα: Από 9,80 ευρώ το κιλό το 2024, η τιμή εκτοξεύτηκε στα 16 ευρώ το 2025. Σαρδέλα: Από 5-6 ευρώ το κιλό το 2024, η τιμή κυμαίνεται πλέον στα 10-12 ευρώ το 2025. Οι αυξήσεις αυτές καθιστούν τα ψάρια είδος πολυτελείας για πολλούς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.