πριν από  4 ώρες 24 λεπτά

Olympia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Την ώρα που η ακρίβεια μετατρέπεται σε μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά, οι τιμές των φρέσκων ψαριών παίρνουν "φωτιά", με ποσοστά που φτάνουν έως και το 30%, να τα καθιστούν απρόσιτα για πολλούς καταναλωτές. Η κατάσταση αυτή αποδίδεται κυρίως στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων, συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), οι τιμές των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών αυξήθηκαν κατά 11,3% το 2024, με την τάση να συνεχίζεται το 2025. Ενδεικτικά, οι τιμές σε τρία βασικά είδη ψαριών παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις: Γαύρος: Από 4,90 ευρώ το κιλό το 2024, η τιμή ανέβηκε στα 5,90 ευρώ το 2025. Κουτσομούρα: Από 9,80 ευρώ το κιλό το 2024, η τιμή εκτοξεύτηκε στα 16 ευρώ το 2025. Σαρδέλα: Από 5-6 ευρώ το κιλό το 2024, η τιμή κυμαίνεται πλέον στα 10-12 ευρώ το 2025. Οι αυξήσεις αυτές καθιστούν τα ψάρια είδος πολυτελείας για πολλούς...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation