Πώς καθορίζονται οι τιμές των κρασιών του Μπορντό
Αμπελώνες στο Μπορντό, Ακιτέν, Γαλλία. phbcz via Getty Images Οικονομική έρευνα αποκαλύπτει τον πολύπλοκο μηχανισμό της αγοράς των κρασιών του Μπορντό, όπου η αντιλαμβανόμενη ποιότητα, η ιστορική φήμη και οι κριτικές ειδικών αλληλοεπιδρούν. Το ερώτημα του πώς καθορίζονται οι τιμές των φιαλών είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, εν μέσω κρίσης για τη βιομηχανία του Μπορντό, που αντιμετωπίζει την απειλή υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ στις εξαγωγές της ΕΕ. Για να αξιολογηθεί η σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής των κρασιών του Μπορντό, ο Jean-Marie Cardebat και ο Jean-Marc Figuet εφάρμοσαν τη μέθοδο της "ηδονικής τιμολόγησης". Η ανάλυση αυτή συνδέει την τιμή με τα παρατηρήσιμα χαρακτηριστικά ενός κρασιού: την κατάταξή του, τη σοδειά, την ονομασία προέλευσης, τον αλκοολικό βαθμό, τη γεύση κ.λπ. Διαφήμιση Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: η φήμη του οινοποιείου και η επίσημη κατάταξή του, ιδιαίτερα αυτή του 1855, αποτελούν ισχυρότερους παράγοντες για την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.