Στα 5 ευρώ το σουβλάκι, αυξάνεται κι άλλο η τιμή του κρέατος
Σαν... φύλλα χρυσού, τα κομμάτια από γύρο χοιρινό, κάνουν το παραδοσιακό, κάποτε ταπεινό σουβλάκι, βαρύ για την τσέπη των καταναλωτών. Για να μισο-χορτάσει μια τετραμελής οικογένεια, με ένα πρόχειρο γεύμα στο χέρι, πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 23 ευρώ. Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή.Συνεχόμενες ανατιμήσεις στο κρέας Οι περισσότεροι, πάντως, επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή του χρόνου η τιμή του κρέατος σκαρφαλώνει συνεχώς με αύξηση 5,4% τον Απρίλιο, από 4,9% τον Μάρτιο, 2,8% τον Φεβρουάριο και 2% τον Ιανουάριο. Στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες εστίασης καμουφλάρουν τις ανατιμήσεις, χρεώνοντας ξεχωριστά το τζατζίκι ή κάποια άλλη σος ενώ, για να αποφύγουν την απευθείας αύξηση στο παραδοσιακό πιτόγυρο αποφάσισαν να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.