πριν από  7 ώρες 17 λεπτά

Moneypress.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σε μια πρόσφατη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, οι φέτες βουτύρου πάνω σε προζύμι είχαν την αναμενόμενη απαλότητα και λιπαρότητα, αλλά η πηγή της δεν ήταν το γάλα. Η λιπαρή αίσθηση προερχόταν από μεθάνιο, ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου, και όχι από αγελαδινό λίπος. Τα λιπαρά οξέα, συνδυασμοί υδρογόνου, οξυγόνου και άνθρακα, είναι τα βασικά στοιχεία λιπών και ελαίων στα τρόφιμα. Η Savor, startup από την Καλιφόρνια, αναπαράγει αυτά τα μόρια από μεθάνιο που συλλέγεται από εξόρυξη άνθρακα ή φυσικού αερίου. Το αποτέλεσμα; Μανιτάρια με μεθανιούχο βούτυρο και λάχανο σερβιρίστηκαν σε ένα "πραγματικά παράξενο γεύμα", όπως είπε ο συνιδρυτής Ίαν ΜακΚέι. Το προϊόν αναμένεται σύντομα σε εστιατόρια και αρτοποιεία. Η Savor υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς και ανήκει σε ένα αυξανόμενο κύμα startups που χρησιμοποιούν μύκητες, πριονίδι και άλλα υλικά για παραγωγή εναλλακτικών λιπών. Με τα γεωργικά προϊόντα να υφίστανται πιέσεις λόγω αποψίλωσης και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation