Συντηρητικά τροφίμων: Πόσο ασφαλή είναι πραγματικά;
Στους διαδρόμους των σουπερμάρκετ, συναντούμε ετικέτες συστατικών γεμάτες με περίπλοκες χημικές ονομασίες και συντηρητικά. Αν και πολλά από αυτά τα πρόσθετα έχουν κριθεί ασφαλή από τις ρυθμιστικές αρχές, ορισμένα συστατικά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους καταναλωτές κατά καιρούς. Με την εισαγωγή νέων προσθέτων, πολλοί αναρωτιούνται για την πραγματική ασφάλεια αυτών των συστατικών στα τρόφιμά μας. Τι είναι τα πρόσθετα τροφίμων; Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα για να εκτελέσουν συγκεκριμένες λειτουργίες. Μπορεί να είναι φυσικές ή συνθετικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για διατήρηση, βελτίωση γεύσης ή εμφάνισης, διατήρηση φρεσκάδας και άλλα. Διάφοροι κύριοι τύποι πρόσθετων τροφίμων περιλαμβάνουν: Συντηρητικά - Προλαμβάνουν την αλλοίωση από βακτήρια, μούχλα, μύκητες ή μαγιά. Κοινά συντηρητικά είναι το βενζοϊκό νάτριο, το νιτρώδες νάτριο και το σορβικό κάλιο. Αντιοξειδωτικά - Προλαμβάνουν την οξείδωση των...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.