πριν από  1 ημέρα 6 ώρες

Liberal.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα sustainability reports μεγάλων εταιρειών συχνά παρουσιάζουν εντυπωσιακά στοιχεία για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και circular economy. Ωστόσο, υπάρχει μία τεράστια τυφλή κηλίδα που το corporate ESG reporting επιμένει να αγνοεί: τα συστήματα τροφίμων. Η πρόσφατη έκθεση της EAT-Lancet Commission αποκάλυψε μία σοκαριστική πραγματικότητα. Σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από τη διατροφή. Και το πιο ανησυχητικό εύρημα; Ακόμα κι αν σταματούσαμε αύριο να καίμε άνθρακα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι διατροφικές μας συνήθειες μόνες τους θα μας ωθούσαν πέρα από τον στόχο του 1,5°C. Παράλληλα, η ίδια έρευνα καταλήγει ότι 15 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι ετησίως θα μπορούσαν να αποτραπούν με αλλαγή του διατροφικού συστήματος. Πρόκειται για ζήτημα που υπερβαίνει το περιβάλλον: συνδέει τη δημόσια υγεία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εταιρική διακυβέρνηση. Και...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation